Rij-Max: theorielessen, theorie-examen, rijlessen en rij-examen

Theorielessen en theorie-examen

Als het goed is ben je zelf in staat om zelfstandig de theorie te leren. Je kunt van de rijschool theorieboeken en cd’s kopen maar wellicht weet je iemand van wie je die kunt lenen of voor een prikkie kunt kopen. Ook kun je internet sites opzoeken met  examenvragen. Genoeg mogelijkheden dus om je te bekwamen in de taaie theorie.

Mijn advies
Ga niet eerst proberen om zelfstandig het Theoriecertificaat te halen om daarna pas te starten met de praktijklessen want bij het theorie-examen krijg je vragen wat te maken hebben met  verkeerssituaties en met verkeersinzicht. Verkeersinzicht en de juiste beslissingen nemen in diverse verkeerssituaties leer je tijdens de praktijklessen. Dankzij de praktijklessen zul je dus veel examenvragen goed weten te beantwoorden omdat je praktijkervaring heb opgedaan. Mijn advies is om tegelijk te beginnen met de theorie en de rijlessen. 
Veel succes.

Individuele theorielessen

Niet alle leerlingen kunnen goed leren of goed onthouden. Aan deze leerlingen (en die zijn er  genoeg)  kunnen wij individueel les geven. De kosten daarvan is afhankelijk van de aantal benodigde lessen en de mogelijkheden van de leerling.


Rij-Max: rijlessen en rij-examen

Het aantal lessen die nodig zijn is afhankelijk van de leerling zelf: De ervaring leert, dat een leerling die al eens of meerdere keren op het rijexamen is geweest (bij een andere rijschool) en daarop is gezakt toch nog meer dan 10 lessen nodig heeft. Waarom hij/zij is gezakt kan verschillende redenen hebben.

Bijvoorbeeld:
De leerling is te vroeg naar het examen gestuurd;
De leerling moet  leren omgaan met zijn Faalangst;
Het heeft niet geklikt met zijn/haar opleider/rij-instructeur.
Het gevolg is wel, dat wij de leerling op onze manier moeten bijscholen.
Wij moeten dan kijken waar de leerling goed in is en op welke punten bijgeschaafd moet worden. Het komt ook voor dat de leerling het advies krijgt om verder te lessen in een automaat.

 1. Heeft de Leerling al wat ervaring opgedaan?
  Heeft hij al meer met een auto gereden? Heeft hij bijvoorbeeld als hobby met een Kart gereden? Mag hij op zijn werk met een heftruck of iets dergelijks rijden? Zulke leerlingen zijn vaak al in 30 lessen klaar.
 2. Heeft een Leerling het in zich?
  Er zijn Leerlingen, die gevoel hebben voor het auto rijden. Die het gewoon in zich hebben om lekker auto te rijden. Ook deze leerlingen zijn  ongeveer in 30 lessen klaar.
 3. Andere Leerlingen (en dat zijn de meesten) hebben meer lessen nodig.
  Dan praten we over 36 a 46 lessen
  . Dat is ook ongeveer het  aantal lessen, die een gemiddelde Leerling nodig heeft.
 4. Er zijn Leerlingen, die meer moeite hebben met het lerenElk mens is anders. De een heeft meer moeite met leren auto rijden of met de theorie dan een ander. Het maakt niet uit of dat je gestudeerd hebt of een hogere opleiding volg of helemaal niet. Als je de pech hebt, dat het auto rijden jou moeite kost om het leren, dan heb je gewoon meer lessen nodig!!
Het is dan aan de Opleider/Instructeur om zo’n Leerling extra goed te begeleiden. Bij deze mensen is vooral het kweken en opbouwen van het ZELFVERTROUWEN super belangrijk.

Hoeveel lessen zij nodig hebben? Dat weet niemand!!!
Het is heel moeilijk om precies in te schatten hoeveel lessen een nieuwe Leerling nodig zal hebben. Met bovenstaande voorbeelden mag je voor jezelf een inschatting maken tot welke groep leerlingen je (waarschijnlijk) zult horen. Na de proefles kunnen we samen overleggen of jouw inschatting reëel is of kan zijn. Neem maar kontakt op voor een proefles zou ik zeggen. Tot dan.


Goed om te weten